Вие сте тук: Начало Хижи Стара Планина xижа Незабравка

xижа Незабравка

* * GPS кординатите могат да съдържат неточности. Употребата им за ориентир е крайно нежелателна! www.bulgarian-mountains.com не носи отговорност!

Хижа Незабравка временно е в реконструкция.
Разположена е в местността "Капакли бунар", част от Национален парк Централен Балкан на надморска височина 1650м. Разполага с леглова база от 80 места в стаи с две и три легла. Водоснабдена, електрифицирана, с централно парно отопление, туристическа столова, бюфет, с телевизор и интернет. До хижата може да се стигне по туристическа пътека от гр. Сопот за 3 часа или със седалков лифт "Sky Lift", един от най-дългите на Балканския полуостров с дължина 5 000м. на две линии. С него се изкачва на 1750м. надморска височина за 35мин.
Хижа "Незабравка" разполага с прекрасни условия за провеждане на летни лагери за учащи се със занимание по скаутство и парапланеризъм.
Съседни туристически обекти:
- Център за екстремни спортове "Shambhala" разположен в подножието на лифт "Sky Lift" – тук се предлагат занимания в Приключенския височинен град, парапланеризъм, планинско колоездене, зорбинг, планински борд и тийм билдинг мероприятия.
- х.Добрила - 0.40ч.
- вр.Левски/2166м./ - 2.00ч. през х.Добрила.
- х.Амбарица - 3.00ч.
- х.Дерменка - 3.00ч.
- х.Васил Левски - 5.00ч.
Изходно място: гр.Сопот - 0.35ч. с лифт или 3.00ч. по маркирана пътека.

Пътническа Въжена Линия - Сопот
За контакти:
тел.: 0700 1 5438 (0700 1 LIFT)
е-mail: info@crg.bg
Facebook: SkyLift Sopot
www.lift-sopot.com

  
Спални места 80
Address
Телефон
E-mail info@crg.bg
URL www.lift-sopot.com
Надморска височина (метри) 1650
GPS Северна ширина (градуси) 42.69990
GPS Източна дължина (градуси) 24.74465

Коментари (106)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 17 Jun 2006 01:12 PM
Хижа Незабравка е едно райско и незабравимо кътче. Приподата е прекрасна,обстановката чудесна, достъпа лесен. Тук чудесно можете да си починете и да се насладите на красотата на Стара планина.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 05 Jul 2006 01:26 PM
Хижата е лесно достъпна. С лифт Незабравка се стига точно до нея. Лифта работи ежедневно. В хижата има прекрасни условия за отдих. Чистия въздух, тишината и спокойствието Ми предлагат една чудесна релаксация.

Архивен коментар.

Адриана от София 03 Sep 2008 09:23 AM
Хижа "Незабравка" наистина е едно прекрасно място за отдих в планината, но информацията в сайта е доста подвеждаща. Бяхме това лято там, и това което ни казаха от Сопот се разминава с истината. Първо относно работата на лифта: Да, той работи всеки ден, но до междинна лифтова станция. От там до х. Незабравка има най-малко още 1 час пеша, по сериозен наклон.До горна лифтова станция ,която е близо до хижата, лифта работи само в събота и неделя и то ако се съберат повече от 20 души. В хижата е много хубаво, чисто, има стаи по 2, 3, 4 легла, както и общи помещения. Задължително обаче си носете суха храна. В кухнята на хижата може да се ползва микровълнова печка, съдове и прибори. Ако си носите месо за скара, можете да ползвате скара и фритюрник срещу 1лв. В хижата се предлагат сурови кебапчета и кюфтета за да си ги опечете сами, както и безалкохолни напитки, бира, сухи сладкиши. Хладилник за посетители няма. Ако сте много притенциозен няма да ви хареса и общите на етажа баня и тоалетна, но топла вода има винаги и достатъчно. Хижара Минчо Енчев е много отзивчив и свестен човек, но сам не може да предложи повече. Дано това хубаво местенце се запази, пък макар и при тези условия.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Jul 2006 06:10 PM
ДА СЕ КАЧИШ С ЛИФТА НА ХИЖА НЕЗАБРАВКА - ТОВА Е ЕМОЦИЯ И НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ. А КОЛКОЕ ПРИЯТНО И УЮТНО НА ХИЖАТА. КАКВА АТМОСФЕРА И УДОВОЛСТВИЕ. САМО АКО СИ ТАМ ЩЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 Jul 2006 01:28 PM
Скъпи туристи. Не пропускайте хижа Незабравка! На всички бих казала, че това е едно прекрасно место и ще остави във Вас само прекрасни спомени.
Група туристи бяхме на хижа Дерменка. Условията са чудесни, но впечатленията ни се помрачиха от информацията която ни даде обслужващият персонал. На въпроса - работи ли хижа Незабравка и как е обстановката там ни обясниха, че хижата е затворена и разграбена и да отидем на хижа Добрила.А за лифта ни казаха, че работи от време на време. Но тъй като бяхме изморени, решихме да проверим дали няма да имаме късмет с лифта и минахме покрай Незабравка. Какво беше учудването ни? Хижата не само работи, но е и в прекрасно състояние. Посрешнаха ни много дружелюбно, нагостиха ни с вкусна супичка, направиха ни кафенце и ни дадоха информация, че лифта работи без прекъсване от 9,30 до 16,30 горна станция и до 17,30 средна станция всеки ден. Възползвахме се от това и не само слязохме приятно, но и се насладихме на хубавата гледка.
Скъпи приятели от Дерменка. В планината хората трябва до си помагат, а не да се дезинформират.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Aug 2006 11:42 PM
Днес се върнахме от х.Незабравка,наистина е незабравима.Хижата работи и хижаря-Марко ,е страхотен човек .Условията -не е лукс,но за хижа са добри.По-важно е отношението на персонала- -благодаря им за доброто посрещане и грижата за нас,да не пропусна момчетата от лифта -БЛАГОДАРЯ за помоща и за всичко което направиха за нас.
А вие любители планинари не пропускайте тази ХИЖА.Снимките после....Пепа

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Aug 2006 11:59 PM
Хижата е чудесно място ,да си починеш и да избягаш бързо от лудницата в градовете.Нямаш дълги преходи пеш,качваш се на лифта и за 20м.си на чист въздух ,красота ,спокойствие.
Стопаните на хижата са страхотни,посрещат те добре и се чувстваш желан гост.Това е мястото за
любители планинари ,а за децата -поляна,тичане на воля ,когато се уморят-компютри,интернет.

Архивен коментар.

Иво Минчев 25 Sep 2006 10:45 AM
Приказно си е местенцето. И лифта е голяма емоция. Супер. Е за хижаря не всичко което се изписа е вярно ама ...
Абе заслужава си. Вървете.

Архивен коментар.

Пепа 28 Sep 2006 01:41 PM
Хижата си е добра за хижа,стаите са сравнително чисти,баня ,топла вода ,прилични хижари.Качването с лифта наистина е незабравимо особено понякога.А който казва че хижата е мизерна нека се уточни какво точно не му хареесва.Бяхме там с приятли и с децта ,хареса ни и пак ще отидем.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Apr 2007 05:37 PM
Център за екстремни спортове „ШАМБАЛА” предлага за Вас и за Вашите гости незабравима почивка на Хижа „Незабравка". До нея може да стигнете по туристическа пътека, ако сте добри туристи, но може да се изкачите удобно и комфортно любувайки се на природата, като ползвате седалков лифт „Незабравка”. С него ще се изкачите на надморска височина 1740 м. и само след 10 минутен преход ще се озовете пред хижата.Близостта и до пътническа въжена линия „Незабравка” , гр.Сопот и Карлово (на Подбалканската жп.линия) я прави подходящ изходен пункт за туристически маршрути. На изток може да поемете към хижа „Добрила”-40мин. , х. „Васил Левски”- 6 часа, х. „Равнец", х. „Хубавец", х. „Рай” и връх Ботев, х. „Тъжа". а на запад към х. „Дерменка” - 3 часа, Беклемето, х. „Козя стена”, х.”Ехо” и връх Вежен. Природните забележителности в близост до хижата са вр. „Добрила", вр. „Амбарица", поглед към резерват „Стенето" , пръскалото на хижа „Васил Левски", водосбора на „Стара река" , райски стени, райското пръскало, „Аневско кале".
Център за екстремни спортове „ШАМБАЛА" може да ви предложим невероятни преживявания.
Хижата разполага с леглова база от 86 места състоящи се от стаи с по две и три легла и туристическа спалня с 16 легла.Водоснабдена, електрифицирана, с туристическа столова и бюфет.
Предлагаме условия за провеждане на „Зелено училище”. Разполагаме със зала и зона на открито за провеждане на учебни занимания, зала за занимания – шах, игри подходящи за по-малки деца, телевизия, интернет.Има възможност за спорт – тенис на маса, мини игрище за волейбол и баскетбол, фитнес зала. Условията за туризъм са прекрасни.
По желание може да се организира екскурзия във възрожденските градчета : Сопот- Карлово- Калофер или Сопот-Клисура
ПРЕДЛАГАМЕ ДЕТСКИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР НА ХИЖА „НЕЗАБРАВКА” – 8 дни
начално обучение по планинарство, топография и екология за ученици от 10 до 14 години.
В програмата: формиране на умения за работа в екип, работа с карта и компас, туристическо ориентиране, движение в нощни условия, организиране и построяване на бивак, приготвяне на храна в полеви условия, оказване на първа помощ в планината и спасителни действия при загубване, изграждане на познания за растителни и животински видове, география на района и норми на екологично поведение в планината, скаутство, наблюдение на полети с парапланери.

Архивен коментар.

Катето 14 Dec 2006 01:47 PM
Хехе :) интересен форум сте заформили :) И аз така се чудех преди стрували си да се отиде и да не се разочароваме нещо, че да повлека цялата компания .... но след много препоръки реших, че си струва и половината от местата за Нова Година всъщност са наши ;) А за догодина дерзайте по-отрано, а аз ще разкажа как сме изкарали като се върнем :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 14 Dec 2006 07:39 PM
Ами добре тогава!:)Чакаме отзивите ти от хижа Незабравка.Ако условията са добри сме там още преди другата Нова Година!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Apr 2007 10:13 PM
Център за екстремни спортове „ШАМБАЛА” предлага за Вас и за Вашите гости незабравима почивка на Хижа „Незабравка". До нея може да стигнете по туристическа пътека, ако сте добри туристи, но може да се изкачите удобно и комфортно любувайки се на природата, като ползвате седалков лифт „Незабравка”. С него ще се изкачите на надморска височина 1740 м. и само след 10 минутен преход ще се озовете пред хижата.Близостта и до пътническа въжена линия „Незабравка” , гр.Сопот и Карлово (на Подбалканската жп.линия) я прави подходящ изходен пункт за туристически маршрути. На изток може да поемете към хижа „Добрила”-40мин. , х. „Васил Левски”- 6 часа, х. „Равнец", х. „Хубавец", х. „Рай” и връх Ботев, х. „Тъжа". а на запад към х. „Дерменка” - 3 часа, Беклемето, х. „Козя стена”, х.”Ехо” и връх Вежен. Природните забележителности в близост до хижата са вр. „Добрила", вр. „Амбарица", поглед към резерват „Стенето" , пръскалото на хижа „Васил Левски", водосбора на „Стара река" , райски стени, райското пръскало, „Аневско кале".
Център за екстремни спортове „ШАМБАЛА" може да ви предложим невероятни преживявания.
Хижата разполага с леглова база от 86 места състоящи се от стаи с по две и три легла и туристическа спалня с 16 легла.Водоснабдена, електрифицирана, с туристическа столова и бюфет.
Предлагаме условия за провеждане на „Зелено училище”. Разполагаме със зала и зона на открито за провеждане на учебни занимания, зала за занимания – шах, игри подходящи за по-малки деца, телевизия, интернет.Има възможност за спорт – тенис на маса, мини игрище за волейбол и баскетбол, фитнес зала. Условията за туризъм са прекрасни.
По желание може да се организира екскурзия във възрожденските градчета : Сопот- Карлово- Калофер или Сопот-Клисура
ПРЕДЛАГАМЕ ДЕТСКИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР НА ХИЖА „НЕЗАБРАВКА” – 8 дни
начално обучение по планинарство, топография и екология за ученици от 10 до 14 години.
В програмата: формиране на умения за работа в екип, работа с карта и компас, туристическо ориентиране, движение в нощни условия, организиране и построяване на бивак, приготвяне на храна в полеви условия, оказване на първа помощ в планината и спасителни действия при загубване, изграждане на познания за растителни и животински видове, география на района и норми на екологично поведение в планината, скаутство, наблюдение на полети с парапланери.


Архивен коментар.

Анонимен посетител 07 May 2009 11:59 AM
ГЛУПОСТИ ЗАШТО МАМИТЕ ХОРАТА НЕЗНАМ . ПЪК И НАГЛИ ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Архивен коментар.

инж.Халачев 05 Apr 2007 01:01 PM
Уважаеми гости на х.Незабравка, които пишете с уважение и не уважение за хижата! Планинар съм от 25 години. Бил съм във всички хижи на Стара планиа. Няма лоши хижи, има занемарени такива и немарливи хижари! Специално на Незабравка сме изкарали най-хубавите моменти от преходите ни. Прочетох всичко от мненията и от отговорите за Незабравка. Има много верни и неверни писания. Вярно е и аз го потвърждавам, че хижата е занемарена, изпочупена и неприветлива с персонала си. За Марко не коментирам. Имам лични впечатления за него колкото добри, толкова и лоши. Но само той ли е? Тази година не съм се качвал на хижата, но декември 2006г. бях три пъти, а на нова година и със семейството си. Прекарахме чудесно и с персонала и с майсторите на парната инсталация. Апропо искам да кажа, че определението "некадърни майстори" е написано от някой профан, който нищо не разбира. Запознах се лично със собственика на фирмата, със служителите и техните семейства. Този, който е писал, че трябва да си вземе противогаз, да си го сложи на главата и да тръгне от вр.Ком до Емине. Убедих се от лично виждане, че инсталацията извършена от същата фирма е изградена безкомпромисно за много кратък срок от време за колкото би трябвало. Това че същия този не е имал боб за посрещането на 2007 "по европейски", а може би и пача, чесън и кървавица, а за "европейска закуска" вместо чай е искал шкембе, може да посрещне следващата 2008 при баща му в някой овчарник в Ямболско. Цялото новогодишно меню беше превъзходно поднесено от хижата в компанията на параджиите и техните семейства. Та ти господинчо можеш да идеш в някой обор на туризъм. Между говедата ще си на топло, а може ако няма боб да ядеш попара, пак е топло. Ти си за говедар, не за планинар.Извинявам се за острия си език, но за такива и разни други драскачи, които нямат хал-хабер от планина няма смисъл да си натискат клавишите. В крайна сметка на планина не е като на хотел или обор. Каквито и да са условията човек в планината трябва да разчита на човека. С уважение инж.Халачев

Архивен коментар.

Пеци 16 Jun 2007 04:31 PM
Незабравка - незабравим спомен. Ако не сте били там, непременно посетете тази прелестна част от Балкана. Природата е невероятна, гледката от лифта - изключиелна, емоцията на хижата - неповторима. Посрещнаха ни топло/хижарите са нови/,останалото си направихме сами - купон до сутринта. Всичко беше супер.

Архивен коментар.

Бай Пламен 22 Jun 2007 09:35 AM
Хижа Незабравка е разкошно място! А за бай Марко Бяса не вярвам някой лоша дума да каже. Познаваме се с него от много години и много вино и ракия сме изпили с него. Тъй че правете си сметката!

Архивен коментар.

аз. 12 Jul 2007 04:45 PM
днес се завърнах от 5 дневен престой на хижата ! атмосферата е невероятна,но само на вън ! вътре кухнята е исключително съмнителна за само 5 дни успях да намеря толкова мн. косми в храната си колкото не съм никога досега ! и извинете ме ,но да намериш мухи в супата също не е особено приятн0о ! за стаите няма да коментирам ! малки и неудобни като шкафове ... и на цяла хижа да работи само 1 баня и то на всичкото отгоре да има пролем с наляганет0о ... и така и неразбрахме защо има стъкла на прозорците на банята и тоалетната ...
в обобщение: хижата е спокойна и има адски красива гледка,но там препоръчвам да ходят само планинари свикнали с лоши ословия .. не е за "градски" тип хора ...
:)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Jul 2007 09:55 AM
Скоро ще посетя незабравка, мого бих искала като се върна да напиша добри отзиви тук!

Архивен коментар.

Посетила ''Незабравка'' 19 Jul 2007 09:33 AM
Ако става въпрос за същата хижа ''Незабравка'' ( тази в месността х.''Здравец''), напротив, условията са прекрасни на повече от достъпна цена ( 8 лв.)- самостоятелен луксозен санитарен възел, телевизор, приятна обстановка).

Архивен коментар.

Неизвестно 19 Jul 2007 11:28 PM
Какво да кажа, хижата е хубава, но в кухнята наистина е пълно с мухи. Не си ядах боба заради тия мухи. Вътре в купата имаше 6.... Носете си храна! Не влизайте в кухнята!

Архивен коментар.

Мария Ангелова - групата от Варна 06 Aug 2007 02:42 PM
Какви са тези глезотии, какви са тези музи. Вярно, че столовата не е ремонтирана основно, но вътре е чисто и приятно. Бях там събота и неделя и честно казано, не само че нямаше муха в яденето ми, но и всичко приготвено в кухнята ми хареса. Хижата е чиста, а хижарите са доста приветливи хора. Ако имате път нагоре или просто сте решили да отиде някъде за събота и неделя, вървете ще ви хареса. Ние наистина останахме с Незабравими спомени!

Архивен коментар.

radostina 26 Jul 2007 07:25 PM
Здравейте, а къде да си оставим колата в Сопот? НА паркинг ли? Нямам на идея, а искаме за 4-5 дена да се качим до хижата? Благодаря предварително.

Архивен коментар.

Център "Shambhala" 27 Jul 2007 11:31 AM
Паркинга на първа лифтена станция е охраняем, напълно безплатен за хората, спящи на хижа "Незабравка". Заповядайте! За повече информация 03134 / 63-76: 0885132514

Архивен коментар.

radostina 27 Jul 2007 02:55 PM
Е, много ви благодаря за информацията. Ще ви навестим август месец!

Архивен коментар.

Storadin 12 Aug 2007 06:31 PM
Хижата е страхотна, тихо е и спокойно. Имайте в предвид, че можете да ползвате отстъпка ако ще стоите на хижата повече от 5 дни. Стаите са малки, но уютни, има баня, топла вода. Струва си до отидеш.

Архивен коментар.

веселата компания от Стара Загора 15 Aug 2007 09:11 AM
Хижата е невероятна,пътят-приключение до нея също.Отидохме голяма компания и всички останахме с незабравими спомени.На другия ден няколко човека от компанията скочиха с парапланер-беше невероятно емоционално изживяване.На 1.09. сме събрали още желаещи за една нощувка там и се надявам и този път да си "починем" подобаващо!

Архивен коментар.

Група туристи от сливеН 19 Aug 2007 12:29 AM
Група туристи посетихме Х.Незабравка,бяхме много сърде4но посре6нати и останахме много доволни от вкусно преготвината харна.Препуру4ваме ви да посетите тази прекрасна Хижа.

Архивен коментар.

Павчо 22 Aug 2007 11:58 AM
Група от Пазарджик прекарахме чудесно 6-7 дни на хижа Незабравка в началото на август. Въпреки лошото време през първите три дни не ни доскуча много защото в хижата има бар и телевизор, а си и носехме развлекателни игри с нас. Мястото е прекрасно, обслужването също, а за хижарите мога да кажа само хубави думи.
Не по същия начин мога да се изразя обаче за административното обслужване от страна на фирмата, която обслужва хижата. Ще ви обясня какво се случи с нас:
Група от 8 души се качихме на хижата за 7 дни, като предварително си платихме нощувките долу на
касата на лифта защото "всичко е една фирма" - както се изрази касиерът. Когато се качихме горе ни чакаха 2 новини - (както се досещате) добра и
лоша. Добрата беше, че повече от 5 нощувки се заплащат по 6 лв. (така пише на ценоразписа в хижата), лошата - че си бяхме платили нощувките по 8 лв.
Обадих се по телефона на един от номерата дадени в интернет - в последствие разбрахме, че тези телефони са на дамите в офиса на фирмата в Сопот. Отсреща дама, която не се представи ме помоли, "да приема, че това е недуразомение, а не опит да ни излъжат с парите". След 2 дни се обадих пак и ми беше казано, че в момента подготвят документите във връзка с връщането на парите и когато слизаме от хижата да се обадим долу на касата на лифта.
Резултатът: в уречения ден, на касата на лифта не бяха чували за проблема ни. Телефоните в офиса - стационарен и двата GSM-а, не отговаряха нито на нашите позвънявания, нито на позвъняванията на момчетата обслужващи лифта.
Затова - препоръчвам ви - по финансовите въпроси, ако можете общувайте само с хижарите - разкошни хора са и няма опасност да ви излъжат.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 22 Aug 2007 06:31 PM
Mного красиво място и хижарите са много добри,приятни хора!Варнах се от там на 19 август .

Архивен коментар.

Katitka 10 Oct 2007 03:36 PM
Посрещнахме 2007 година в хижа Незабравка като останахме за два дни. Хижата предлага условия като на хижа, в никакъв случай не е като хотел, но и не е лошо. Хижарите се бяха погрижили всичко да има и менюто си беше ок. Най-големия недостатък е банятя, по една на етаж ?!?!? Но все пак става въпрос за хижа .... така че е приемливо. Имахме рожденник на 1 януари и хората се бяха погрижили да ни намерят торта. Не мога да се оплача от нищо, изкарахме си страхотни два дни!!!
Природата е чудесна и най-вече на това се наслаждавахме. А и кой ти спи на планина, че да оценява стаите???

Архивен коментар.

100% 07 Feb 2008 06:38 PM
Страхотна хижа ходих там в края на лятото през 2007ма .Стаите са прилични имаше мокети,тоалетните са по етажите на клекало топла вода нямаше май, такъв спомен имам. но иначе столовата е добра големи маси кухнята може да ползваш ако си носиш храна да си сготвиш.Приятно е с лифта ,който не се е качвал до сега да внимава как слиза от седалките, не е за изпускане и парапланеризма!!!50-80 лв на скок зависи от издигането.Не е за изпускане Ще ви хареса.

Архивен коментар.

Qeenkery 22 Feb 2008 08:15 PM
Може ли някой да ми каже на какво разстояние от хижата се намира Райското пръскало. С мои приятели сме решили да си направим екскурзия до там, но търся най-краткия път. И си мислех, че ако ползваме лифта ще спестим от ходене.

Архивен коментар.

K_visitor 22 Feb 2008 09:10 PM
Ми това възможно най-лошия и най-дългия вариант който може на някой да му мине през главата!!!
Да, с лифта ще си спестите малко височина но за сметка на това до райското пръскало ви е един ден път (ако не сте кашкавал туристи, но ако не бяхте нямаше да ви мине през акъла да се качвате до незабравка и от там до рай)
Най-доброто е да се качите до хижа Рай през Калофер(5-6 часа път зависимост от условията) и от там райското пръскало ви е на 10 мин ако искате да ходите до него, ако не можете да си го гледате от хижата.И ще добавя че при зимни условие най-добрия маршрут за връщане е този по-който ще се качите (до Калофер), защото Балкана не прощава през зимата (както сигурно сте разбрали ако гледате новините)

ПС. Не ми се обиждайте но малко проучвайте маршрута преди да предприемете каквито и да били походи!!!

Архивен коментар.

K_visitor 22 Feb 2008 09:14 PM
И да направя една кратка добавка за точното време на поход от х.Незабравка до х.Рай(райското пръскало)
х.Незабравка - х.Левски - 5.00 ч
х.Левски - х.Рай - 4.30 ч
като това време което пиша за прехода е при летни условия (когато няма всичките фактори на зимното време и когато светлата част на деня е достатъчно дълга)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Apr 2008 03:38 PM
Извинете някои може ли да ми каже какви са цените на Хижа незабравка за стая с две легла и за стая с три легла

Архивен коментар.

Анонимен посетител 02 Jun 2008 09:35 PM
Какви са цените за нощувка,и цените на лифта?
Моля отговорете!

Архивен коментар.

Анонимен 27 Jun 2008 12:52 PM
Да живее фотошопа

Архивен коментар.

турист 27 Jun 2008 02:58 PM
За колко минути се стига до хижа"Незабравка" след като се слезе от лифта?

Архивен коментар.

K2 27 Jun 2008 05:17 PM
От междинна станция до хижата е около 30-40 мин. пеша нагоре, а от горна станция е около 5-10 мин. пеша(извън зимния сезон), в ляво и надолу . Има си табели и маркировка.

Архивен коментар.

Девора 05 Jul 2008 04:44 PM
ем sorry хора ама хижата не беше добро място!!!!!наистина там гледката и в1здуха и всички др неща са по-добри ,но самата хижа не струва нищо!!!!

Архивен коментар.

Девора 05 Jul 2008 04:44 PM
ем sorry хора ама хижата не беше добро място!!!!!наистина там гледката и в1здуха и всички др неща са по-добри ,но самата хижа не струва нищо!!!!

Архивен коментар.

Росица 20 Jul 2008 08:55 PM
Не искам да се повтарям за красотата на балкана в този район, за добрите условия в хижата, за уникалното преживяване от лифта, и т.н., затова ще наблегна нещо друго. Току що се прибирам от хижа Незабравка и все още съм много развълнувана и щастлива. Групата ни беше посрещната от двама изключително интелигентни, синпатични и работливи въздрастни господа, както ни се представиха бай Кольо и бай Матю. Те грижливо и с усмивка настаняваха и обслужваха пристигащите туристи, поради това остановката беше гостоприемна и уютна. Поради тяхното присъствие и красивата природа на хижа Незабравка, част от мен остана там и вече нямам търпение да се върна. Желая на всички нас туристите, такива хижари навсякъде по нашите планините, а на бай Кольо и бай Матю от Сопот много здраве и живот за да продължават да ни посрещат. Благодарности на хижарите и цялата управа на комплекса от пловдивската група

Архивен коментар.

група минава6та група от София 02 Aug 2008 10:12 PM
Минава6ти през жижа Незабравка за жижа Дерменкя,спряхме по обед за отдих и бяхме много сарде4но пострщанати от двама хижари на които пожелаваме много здраве и все така усмихнати и гостоприемни. Отново 6те посетим х.Не3абравка

Архивен коментар.

Анонимен посетител 24 Aug 2008 10:53 AM
ТАМ Е УЖАС

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Aug 2008 11:15 PM
ужасат е при вас , а не на НЕЗАБРАВКА

Архивен коментар.

от лифта 05 Nov 2008 08:10 AM
ЛИФТА Е В РЕМОНТ ДО 1.03.2009г

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Nov 2008 11:19 AM
ИФТА Е В РЕМОНТ ДО 1.03.2009г

Архивен коментар.

snezhana 25 Aug 2008 04:29 PM
Група туристи от ТД " Шипка " - гр. Пловдив поехме по пътеките на Централен Балкан и нощувахме в х. " Незабравка" . Бяхме посрещнати много сърдечно от хижаря Кольо Шаралиев. Прекарахме чудесно и си пожелахме да дойдем пак,защото тук е прекрасно. Благодарим на хижаря и му желаем здраве и благополучие.

Архивен коментар.

dermenka 19 Sep 2008 07:32 PM
pozdrav specialen za dobria hijar bai MATIO da si jiv i zdrav i vse taka gostopriemen

Архивен коментар.

неизвестен 12 Nov 2008 10:57 PM
А някой би ли ми казал, какви са цените на нощувките в Незабравка.

Архивен коментар.

HAVASH 25 Nov 2008 05:23 PM
Хижата не приема туристи до 2 нареждане.срамота е!пфффф

Архивен коментар.

Тодор 09 Feb 2009 03:36 PM
Хижата работи ли?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Feb 2009 09:37 PM
Лифта и хижата не работят.

Архивен коментар.

Леон 10 Feb 2009 06:15 PM
на лифта и отварянето на хижата. Доколкото си спомням през април.

Архивен коментар.

putio 02 Apr 2009 03:09 PM
и лифта и хижата все още не работят, по непотвърдена информация: може би от другия месец, до Добрила се стига без проблем

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Apr 2009 09:35 AM
Някои да има инфо дали хижата е започнала работа... Звъня на посочените тел. но никои не отговаря.

Архивен коментар.

ФЕШАН 07 May 2009 12:09 PM
НЯМА ГИ ОНЕЗИ ХИЖАРИ ЗАБРАВЕТЕ

Архивен коментар.

калин 08 May 2009 02:53 PM
питай собственика а не хижарите,информация в офиса на телефон: 0888790530-Нанкина и 0885132514-Мачева

Архивен коментар.

sopot 16 Jul 2009 10:29 PM
ВАЖНО!!!ОТ ДНЕС 16.07.2009 ЛИФТА КЪМ ХИЖА ДОБИЛА И ХИЖА НЕЗАБРАВКА Е В ЕКСПЛОАТАЦИЯ.ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888218467.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Jul 2009 10:12 PM
LIFTA RABOTIIIIIII....

Архивен коментар.

Анонимен посетител 21 Jul 2009 10:19 PM
I POZDRAVI NA BAI MATIO OT NEZABRAFKA

Архивен коментар.

Анонимен посетител 18 Jul 2009 06:42 PM
Хижата вече работи-снощи бяхме на нея.

Архивен коментар.

Група туристи (София) 29 Jul 2009 09:29 PM
Много хубава хижа,но защо хижата и лифта не работат през цялата година и защо собственика спъва родниа ни тупизъм и ни ли6ава от прекрасната вазможност за еднодневни и многодневни излети до най красивата част от Стара планина.Нека кмета на община Сопот да садейства тези сауражения,и предобивки построени с труда на работниците на ВМЗ,никога да не спират да работят,а във балкана дасе носи ехо от традиоционните песни на туристите.Възхитени от гостоприемното посрещане на хижара баи Матио,на които желаем много здраве и все така усмихнат и гостоприемен с всички.С удоволствие ще посетим тази прекрасна природа и каним всички почитатели на планината да посетат тези незабравими места.От хижа Незабравка има прекрасни маршрути до хижа Дерменка-3 часа,хижа Добрила=40мин,хижа Амбареца-4.40 часа,хижа Левски-4 часа,вр.Ботев-9 часа.Надяваме се скоро да се срещнем отново с гостоприемните хижари Ромяна и Ботио,бай Матио,Ангел и бай Митио,Дончо,Палийски,и всички да следват техния пример.До нови срещи!

Архивен коментар.

ld 30 Jul 2009 03:15 PM
Господа туристи,ако се бяхте поразмърдали малко да попрочетете тук-таме щяхте да видите,че лифта имаше готовност да работи още от март месец,но благодарение на държавната бюрокрация тръгна чак сега.Не че ми е приятен руснака-собственик(даже-напротив),но и не мисля че с нещо е виновен в случая.
А да не работи хижата при положение че лифта не работи си е нещо съвсем ама в реда на нещата.За нагоре има 2 пътя-по дерето на Манастрска река-той обаче води направо до Добрила-така че който хване него така или иначе излиза направо към Добрила и си и остава на Добрила.А другия си е по "пътя на трактора"-дали си го минавал?Щото аз съм.И то много пъти.И винаги когато лифта не е работил най-много да е имало 2-3 посетители горе в хижата.Да не кажа че последния път бяхме само ние и един овчар...
Ако си толкоз ербап-отвори хижа,която да разчита на 2-3 души на ден,пък да те видим къде ще ти е изгодата...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Jul 2009 11:07 AM
Всеки виновен търси някакво опрвадание,сауражениата не са държавни а частни,манастирска река е непроходима

Архивен коментар.

Анонимен посетител 31 Jul 2009 11:10 AM
Всеки виновен търси някакво опрвадание,сауражениата не са държавни а частни,манастирска река е непроходима, но дано всичко да тръгне нормално и дасе чува туристическото ехо по лифт и хижи.
До нови срещи. ехоооооооооо

Архивен коментар.

ld 31 Jul 2009 01:55 PM
Кой е "виновен" бе господин ...(тук ще се самоцензурирам)?
И с какво е "виновен"?Айде стига сме плюли по хората типично по-български(балкански/байганювски)..
Така да си се замисля че въпросните "САУРАЖЕНИА" (много поздрави на учителката ти по граматика-ама да идеш да си искаш жълтите стотинки,които си и заплатил,защото на нищо не те е научила),та въпросните "САРАЖЕНИА" си има строго определени закони,изпитания и разпоредби,на които трябва да отговарят.Никой от въпросната фирма няма никаква вина за това че лифта беше минал профилактика и готов за експлоатация март,а държавната комисия,която да разреши пускането му си довлече мързеливите задници чак юли.
Ако стане все пак някаква поразия и поредния Станиш висне някъде си във въздуха 2 часа докато го свалят ще се почне разбира се да се плюе-как за лифта всичко било озаконено през пръсти,как не бил минал комисия и ще излезе собственика на лифта виновен.Или не дай си боже ако заради авария възникне инцидент с наранявания за пътуващ или по-лошо.
Ако пък се чака да дойде комисия-пак собстевника е виновен,защо бавел пускането на лифта,чакайки комисия.
За пореден път се убеждавам че сме се превърнали в една пасмина(щото не мога да кажа думата "народ")която и така да стане е недоволна и наопъки да стане-пак е недоволна.И общо взето угодия все няма.
Не ми е приятен въпросния руснак ли е,чеченец ли е-какъвто ще да е.Но и не мога да си изкривя душата че направи много.Помня и обслужването и колко(и кога) работеше лифта през 90те.И сравнявам със сега.Помня и какво беше на долна станция-една пиклива ламаринена барака на едно пиянде(да не кажа че го познаавам и е не наред и с главата).Виждам и какво е сега-международен център,идват хора от цял свят-италианци,реснаци,испанци покрай парапланеризма,създадоха са работни места за общината.Помня и колко години се строи втория отсек от лифта и впоследствие след като мина в негови ръце за колко време беше готово всико.
И не мога да си изкривя душата-човека направи много.Може сделката по взимането да беше от типа на хайдушката приватизация за жълти стотинки,но впоследствие човека напарви много.За разлика от доста обекти които не се приватизираха и си останахо собственост на ВМЗ и сега тънат в разруха.Като плувния басейн примерно.
А пътя по Манастирска река си е съвсем нормален-преди около 10 дена минавах по него...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Oct 2009 11:06 AM
Не ги защитавай,защо сега като рабатят и двата лифта,туристите не могат да разчитат нито на лифтовете, нито на хората работещи на тях.Защо тази голяма и хубава хижа е оставена на двама добри пазачи,които въпреки всичките им неодопства се справят добре.Каде е ръководството на фирмата да обърне внимание на тези неща.Дано нещата се оправят,не ни разочаровайте.Желаем ви здраве и успех.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Oct 2009 11:06 AM
Не ги защитавай,защо сега като рабатят и двата лифта,туристите не могат да разчитат нито на лифтовете, нито на хората работещи на тях.Защо тази голяма и хубава хижа е оставена на двама добри пазачи,които въпреки всичките им неодопства се справят добре.Каде е ръководството на фирмата да обърне внимание на тези неща.Дано нещата се оправят,не ни разочаровайте.Желаем ви здраве и успех.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Oct 2009 11:06 AM
Не ги защитавай,защо сега като рабатят и двата лифта,туристите не могат да разчитат нито на лифтовете, нито на хората работещи на тях.Защо тази голяма и хубава хижа е оставена на двама добри пазачи,които въпреки всичките им неодопства се справят добре.Каде е ръководството на фирмата да обърне внимание на тези неща.Дано нещата се оправят,не ни разочаровайте.Желаем ви здраве и успех.

Архивен коментар.

Бай Иван 20 Oct 2009 11:53 AM
Колко пазачи да оставят?При положение че последните 2 пъти когато ходя съм само аз в цялата хижа...
А сега като застудее притока на хора още повече ще намалее.Кат изключим народа дето ще се юрне за коледа,нова година и 8ми декември.
А персонала на лифта са все хора на които винаги може да се разчита.Така че айде да не приказваш,като пияна жена с едикойси анатомичен орган.Знам че типично по български обичаме все да оплюем ама тук няма да ти мине номера...
Ходил съм поне 10 пъти тая година и и от лифта и от хижата съм доволен.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 29 Dec 2009 10:09 PM
До кога ще бездействат лифтовете и хижа Незабравка?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jan 2010 10:48 PM
До като са на Шамбала,ще е така.

Архивен коментар.

anonimno 05 Sep 2010 12:47 PM
Незабравка,това е едно прекрасно място където може да отдъхнеш от постоянното натоварване .Спокойно ,тихо ,чисто и красиво !!! Хижата предлага нормални условия.Както пише по-долу,да не повтарям-лесен достъп.Едно прекрасно изживяване.А ЗА ТЕЗИ НА КОИТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НЕ ХОДЯТ ТАМ !!! Аз лично мога твърдя,че е чудесно, защото съм ходил няколко пъти и винаги е било великолепно.

Архивен коментар.

anonimno 05 Sep 2010 02:34 PM
Незабравка е едно райско местенце в Стара планина.За мързеливи туристи като мен лифта е удобен транспорт.Природната красота е неуспорим факт, но има други фактори.Да не подминаваме това,че не можем да се оплачем и от условията, които ни прелагат в самата хижа.Искам лично да БЛАГОДАРИЯ на един от хижарите който правеше престоя ни още по-приятен.Но за съжаление вече не го виждам и това ни кара все по-рядко да ходим там.БЛАГОДАРЯ ТИ МАТЮ.

Архивен коментар.

Васил Димитров 28 Sep 2010 02:54 PM
сега лифтът работе ли?

Архивен коментар.

Пепи 25 Nov 2010 02:23 PM
Страхотно е на хижа Незабравка, имам само положителни спомени. В продължение на 20 години всяко лято сме ходили там. Планината е вълшебна, гледките невероятни!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 20 Jan 2011 08:36 PM
х.Незабравка да не се оправдава с липса на вода,а да каже истината на хората коѝто обичат планината,че са виновни собственика и неговият хрантутиниг от Варна.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 27 Feb 2011 09:50 PM
х. Незабравка не работела от около една година!!! Много жалко! Съсипаха едно страхотно място в планината!

Архивен коментар.

пламена чифудова 14 Mar 2011 09:48 PM
най прекрасната хижа с изглед към стара планина

Архивен коментар.

Вера 06 Apr 2011 01:58 PM
Аз и приятеля ми бяхме преди две години и беше мнооого хубаво, зарадваха ни се, нахраниха ни с пържоли, пържени картофи и салата и всичко беше вкусно, хижарят беше много любезен, стаичката си беше супер и мястото е страхотно..заваля ни и голям сняг, не бяхме подготвени и хижарят организира да пуснат лифта, в момент в който вятъра е по- слаб,даже мен на лифта ме увиха с топли дрехи..абе доста екстри бяха като за хижа, аз и на доста по- малко съм щастлива. Мисля че хижа Незабравка е една добра дестинация за хора, който започват да ходят по планината и нямат много опит.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jul 2011 07:37 PM
Още ли е в реконструкция??И докога?Ще работи ли въобще това лято?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Sep 2011 12:12 AM
работи ли лифта до не3абравка





Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Sep 2011 01:15 AM
Лифта работи по начина,както работи от доста време насам-
-почивните дни.
-когато има състезания на хвърчопланести.
-сутрин и вечер за "служебните" пускания.
-при събиране на достатъчно хора.
Незабравка не работи.Добрила работи.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 15 May 2012 10:37 AM
Мисля че е крайно време управниците на сайта да премахнат подвеждащото писание че хижата е във "временна реконструкция".Далеч по-точно ще е да се напише че ХИЖАТА НЕ РАБОТИ,И НЯМА ИЗГЛЕДИ ДА ПРОРАБОТИ СКОРО(даже май по-точните думичи са е "НЯКОГА ОТНОВО").
"Временните реконструкции" не продължават по 3години-хижата запоследно работеше лятото на 2010та.Оттогава не знам въобще да е работила(поне аз е съм забелязал),а и да е работила е било спорадично за новогодишните празници.Поредното съоръжение съсипано от Шамбала.
Да върви там в графата на "бившите хижи"-при Планински извори и тва е.Жалкото е че тая хижа не е и порутена-просто си седи като сграда и толкоз-един кголям камък в планината...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Nov 2012 03:39 PM
И днес чета че отново страницата за тази хижа е ъпдейтната от собствениците на сайта със същото си подвеждащо начало на статията-
"Хижа Незабравка временно е в реконструкция...".
Господа собственици на сайта,вие някога покрай тази хижа да сте минавали???Хижата от 2005та насам работи по за няколко седмици в годината през лятото.Последния път когато хижата работеше беше през 2009та година-тогава отвори за "цял" месец и половина-юли-август.Оттогава хижата не е отворена и никога повече не е работила.Тоест-вече четвърта година ще стане!
И не знам що сте решили че е в "реконструкция" при положение че на вратата на хижата седи тъпото обяснение на една хартиена бележка че хижата не работи "заради проблеми с водоснабдяването".(в действителност вода си има-и чешмата отпреде си вървеше с нормална сила дори и през това сушаво лято).Действителната причина за неработенето и може да се види малко-по-встрани-на всички бунгала има налепени зелени стикери-"терииториялна агенция за държавни вземания-клон Пловдив".Няма да коментирам кво ли и ще им вземат-всички бунгала отдавна са изгнили,никое от тях няма врати и прозорци,дъските на подовете им са продънени,изгнили и надути от влагата-в почти всички бунгала подовете са станали "вълнообразни"-някои от бунгалата предолагам че ако не беше това сушаво лято и имаше повече дъждове щяха и да са се срутили от гниенето.Но тая зима след един два снеговалежа вероятно поне 1-2 от бунгалата ще се срутят.
Въобще за ква реконструкция и за кви пет лева говорим тук?

 

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Jun 2012 09:52 PM
Всичко закупено от ШАМБАЛА,е само РАЗРУХА

Архивен коментар.

Анонимен посетител 23 May 2013 02:53 PM
Още ли не работи хижата?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 01 Jun 2013 02:59 AM
НЕ работи разбира се.Средата на лятото заради световното по парапланеризъм може и да я пуснат за малко.Но "може" не значи че ще я пуснат непременно.Просто предполагам.Последния път като ходих пред врата на земята беше изсипана една камара вмирисана попара от мухлясал хляб-ама огромна камара-полвин метър висока поне-предплогам за кучето...Има само пазач.Бунгалата са изгнили отдавна.На врата виси табела че има проблеми с водоснабдяването(което е лъжа изсмукана от пръстите разбира се...).Шамбала=Разруха.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 26 May 2013 09:40 AM
добра хижа беше

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Jun 2013 10:13 PM
Сопотненци,докога ще тарпим тези,които ни расипаха удопствата и красивата ни хижа,направина с труда и средствата ни.Сабудете се еи...

Архивен коментар.

Анонимен посетител 04 Nov 2013 01:29 PM
Всички, които имат намерение да ползват лифта на Сопот през зимния сезон, да имат предвид следните неща, които служителите на лифта казват само устно (на място) и избягват да го пишат на официалният си сайт и в facebook! Лифтът работи само в събота и неделя от 8.00 до 16.30, а през работни дни - само от 8 до 9.00, когато сменят персонала горе (а не от 9 до 10.00, както ще ви кажат по телефона, но не по този, който е публикуван в сайта (0897 / 43-01-87), там не вдига никой, а ето на този - 0893 54-22-04 ! През друго време (от 9 до 16.00 ч.) може пак да пуснат лифта дори да е работен ден, но ако се съберете поне 3-4 души - ако сте двама - горите! Още нещо: долу на касите персонала казва, че лифта работи след смяната на времето в края на октомври, до 17.00, но не се доверявайте!!! Не е вярно! В 16.30 от първа станция слиза персонала и там остава само нощен пазач, който отказва да качва пътници, защото такива били правилата, дори и да сте пристигнали в 16.45 (понеже сте се доверили, на това което са ви казали предния ден долу, а именно, че лифта работи до 17.00)! И не ви остава избор, освен да тръгнете пеш надолу. Проблема е, че не се знае как ще справите с невероятно стръмната, изровена от моторите и велосипеди пътека надолу, когато към 17.30 падне пълен мрак и вие разчитате само на челник! На всичкото отгоре пазачът на Първа станция може да ви каже на 13-ти стълб да тръгнете по пряката пътека! Не тръгвайте по нея по тъмно за да не ви се наложи да се обаждате на телефон 112 ! Вървете по черния път, макар да е по-дълго, поне не рискувате да си счупите някой крайник! Но като цяло - ИЗБЯГВАЙТЕ да планирате използването на Сопотския лифт за пешеходен туризъм в планината през този сезон! Той явно се поддържа само за делтапланеристите и любителите на екстремни спортове! Тъй като те са там често, явно добре се познават с персонала и имат вътрешна информация, за останалите простосмъртни информацията е оскъдна и не винаги вярна! А планината не бива да се подценява, така че аз лично занапред ще си правя плановете за преход, така, все едно че Сопотския лифт въобще не съществува!

Архивен коментар.

Анонимен посетител 11 Dec 2013 03:18 PM
типично за България ,всичко да е лъжа и измама .....язък

Архивен коментар.

Захари Симов 15 Jun 2014 09:42 PM
В момента (юни 2014) хижа Незабравка все още НЕ РАБОТИ.

Архивен коментар.

Захари Симов 15 Jun 2014 09:47 PM
А Сопотският лифт работи само отдолу до междинната станция.

Архивен коментар.

Божидар Воденичаров 10 Jan 2015 08:40 PM
Здравейте! Искам да попитам хижата дали е собственост на БТС или е частна.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Jan 2015 10:32 PM
Не е на БТС. Частна е. На ей тия:www.shambhala-center.com
И не работи.

Архивен коментар.

Божидар Воденичаров 11 Jan 2015 10:48 AM
сега разбрах защо не работи :)

Архивен коментар.

Анонимен посетител 08 Apr 2015 06:56 PM
Кога ще приключи ремонта?

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Apr 2015 09:20 PM
Никога.От края на 2008ма година когато я затвориха та досега е все така-всяка година са обещания за догодина и така.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 10 Apr 2015 12:13 PM
Ведомствена е и отдавна не работи. Дано не стане както "Чивира".

Архивен коментар.

Анонимен посетител 12 Apr 2015 04:02 PM
И на кое ВЕДОМСТВО е бе,приятелю!?
Хижата е на Шамбала(руснака който държи и лифта).

Архивен коментар.

Анонимен посетител 13 Apr 2015 01:16 PM
Имах предвид това,че не е към БТС. Грешка,че е ведомствена. Частна е.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 09 Dec 2015 11:36 PM
Частна е и няма нищо общо с БТС. Тя и въобще не минава процедура за приватизация. То и хижа в тоя район няма как да мине вече защото е Нац. Парк. Всичко това изигра лоша шега. 10000пъти по-добре щеше да е да се приватизира и да попадне на грижовен собственик който да изкарва пари от нея. Историята вкратце:
Навремето хижата и лифта бяха на Военния Завод в Сопот-ВМЗ. Дълги години завода бе ръководен от некадърни комунисти и хора от ДС. Не работеше нищо завода, теглеше постоянно кредити от банките. Лифта, хижата и още куп неща бяха обявени като ипотеки за тия заеми. Има и още много други сгради които изгоряха по същия начин-примерно Спортната Зала в града.
Впоследствие банките ги взеха и ги продадоха без конкурси, без търгове и без никаква прозрачност. И досега се не знае колко е платил руснака за хижата и лифта.
А още по-срамното е че навремето тая хижа и Добрила сопотненци са ги строили с доброволен труд. Всеки е мъкнал с личния си добитък нагоре цемент.

Архивен коментар.

Анонимен посетител 06 Aug 2017 07:27 PM
Вчера минах оттам. Като изоставен град е. Бунгалата около хижата тънат в разруха. Самата хижа е оградена с тел. Има обрасла чешма. Всичко е изоставено и се носи странна енергия във въздуха.
Най-новото
xижа Момина поляна
Навигация
Facebook Like Box